Dalai Lama’s vän Pema Dorjee i Stockholm på Måndag den 10:e November

Pema Dorjee Måndag den 10:e November 2014 kommer Dalai Lama’s vän och pratar intill Norra Bantorget i  Stockholm. Investering: 200 kr. Läs mer på JordStralningsCentrum.se
 

 PEMA DORJEE
 –
 AWARENESS AND MINDFUL LIVING

 (Medvetenhet och ett ”mindfullt” liv)    Missa inte detta!
 Föredrag Måndag 10 november i Stockholm, Kl 18.45
Lokal: Kammakargatan 56 hos www.Jordstralningscentrum.se
Språk: Engelska
Facebook Evenemangssida: https://www.facebook.com/events/809242015765909/?ref=ts&fref=ts

Pema Dorjee är tibetansk lama och bor i Nepal.
Han har ett nära samarbete med Dalai Lama.

Pema är en välutbildad och vältalig munk som reser runt till många länder för att väcka intresse för de många hjälpprojekt som han har initierat. Han delar alltid med sig av sin djupa tibetanska livsvisdom och sin sanna medkänsla. I sitt liv och sitt arbete i Nepal och norra Indien så kommer han ofta i kontakt med människor som lider på olika sätt, som genom extrem fattigdom, tortyr och fångenskap. Som liten pojke flydde Pema, samma år som Dalai Lama, med sin familj, som var nomader i Tibet, till Nepal och efter en tid av svåra umbäranden reste han vidare till Dharamsala i norra Indien, där Dalai Lama bor. Han är nu utsänd av Dalai Lama och har ett stort engagemang för människor som far illa. Hans önskan är att minska lidandet för alla människor och han återkommer ofta till att vi kan praktisera medmänsklighet, medkänsla och icke-våld.

Pema arbetar med att skapa förutsättningar för att bibehålla den gamla tibetanska buddhismen och menar att man för att det skall fungera måste hålla liv i alla tibetanska traditioner. Han har därför bl a byggt Bodongklostret i Kathmandu där man utbildar pojkar i den uråldriga tibetanska andliga läran. Han arrangerar otaliga hjälpprojekt, som att han ser till att barn, även flickor, i Nepal och fattiga delar av Indien får möjlighet att gå i skola, hjälper till så att läkare kommer ut till avlägsna byar, ger barn behövliga operationer, skapar äldrevård, fattigvård, hälsovård, bygger barnhem och skolor, tar hand om gatubarn m.m.

För att få pengar till allt detta reser han runt och håller föredrag och samarbetar med människor i många länder som hjälper till med att samla in pengar på olika sätt för att alla dessa projekt skall kunna realiseras och därigenom lidandet minskas.
Den som känner för det får gärna hjälpa till.

Pema undervisar ofta i livskunskap och har själv en hel del humor.
Han menar att effekten av att tillämpa kärlek och medkänsla blir ett meningsfullt och lyckligt liv.

Du har också möjlighet att ställa frågor till Pema under kvällen.

Föredraget är på engelska.

Hela inträdet går oavkortat till Pemas hjälpprojekt.

Länkar om Pema Dorjee:
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/kropp-och-hals

http://pema-dorjee.org


Här finns pdf-fil om Pema-föredraget, om du vill skriva ut och göra reklam:
http://vingar.se/PEMA-DORJEE-A4S.pdf